آموزش تعمیرات انواع خودرو کلیک کنید

 

آموزش برق خودرو کلیک کنید

 

مجموعه عظیم تعمیرات خودرو کلیک کنید

 

 

تعمیرات پراید کلیک کنید
تنظیم موتور خودروهای پژو 405، پژو RD، پیکان 1600 کلیک کنید
(کولر) پژو پارس، سمند، RD، 405، 206 کلیک کنید
تعمیرات ایربگ و کمربند ایمنی پژو کلیک کنید
راهنمای صافکاری پژو کلیک کنید
راهنمای تمامی قطعات پژو کلیک کنید
دفتـرچه کد ایراد تعمیرات پژو 206 کلیک کنید
عیب یابی سیستم BSI پژو 206 کلیک کنید
تعـمیرات گیربکس معمولی کلیک کنید
راهـنمای تعمیرات تجهیزات جانبی پژو206  کلیک کنید
راهنمای تعـمیرات موتور TU3JP/K پژو 206 کلیک کنید
تعمیرات سیستم تعلیق پژو 206 کلیک کنید
نقشـه های الکتریکی پژو 206 کلیک کنید
راهنمای تعمیرات پژو 206 کلیک کنید
کتابچه راهنمای سمند LX و سمند دوگانه سوز کلیک کنید
راهنمای تنظیمات و سرویس ها (پژو پرشیا) کلیک کنید
راهنمای نقشه های الکتریکی پژو پرشیا کلیک کنید
کاتالوگ قطعات یدکی کلیک کنید
دفترچه کد ایراد تعمیرات پژو 206 کلیک کنید
راهنمای تعمیرات الکتریکی پژو پارس کلیک کنید
دفترچه زمان استاندارد تعمیرات پژو 206 کلیک کنید
عیب یابی سیستم BSI کلیک کنید
عیب یابی سیستم سوخت رسانی کلیک کنید
تعمیرات گیربکس اتوماتیک کلیک کنید
راهنمای تعمیرات گیربکس معمولی (MA5) پژو 206 کلیک کنید
تعمیرات تجهیزات جانبی پژو 206 کلیک کنید
راهنمای تعمیرات موتور TU3JP/K پژو 206 کلیک کنید
تعمیرات سیستم تعلیق پژو 206 کلیک کنید
نقشه های الکتریکی پژو 206 کلیک کنید
تجهیزات الکتریکی جانبی پژوه 206 کلیک کنید
نقشه های برقی پژو 206 کلیک کنید
تعمیرات و سرویس خودروی سمند کلیک کنید
صنعت خودرو سازی ایران کلیک کنید
مقاله ای تحت عنوان آموزش مهارت رانندگی (فرمان گیری) کلیک کنید
تعمیر اتومبیل های سواری کلیک کنید
آشنایی با انواع سیستم های هیدرولیکی کلیک کنید
ECU مغز خودروهای انژکتوری کلیک کنید
نکاتی درباره خودرو پراید کلیک کنید
سیستم سوخت رسانی بنزینی کلیک کنید
عیب یابی خودرو کلیک کنید
آموزش کامل برق اتومبیل کلیک کنید
دفترچه راهنمای تعمیرات خودرو تندر 90
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
دفترچه راهنمای تعمیرات خودرو تندر 90
نوشته شده در یک شنبه 21 دی 1393
بازدید : 480
نویسنده : تعمیرات خودرو

    تعمیرات گیربکس اتوماتیک ,AL4
    دفترچه راهنمای تعمیرات خودرو تندر 90,
    دفترچه راهنمای خودرو تندر 90,
    دفترچه راهنمای تندر 90 ایران خودرو,
    دفترچه راهنمای تندر 90 پارس خودرو,
    دانلود دفترچه راهنمای تندر 90 پارس خودرو,
    راهنمای نگهداری و تعمیرات خودرو تندر 90,

تاریخچه گیربکس های اتوماتیک

توسعه گیربکس های اتوماتیک از سال های پیش آغاز شده است.بعضی از خودرو های ساخته شده در دهه های آغازین قرن بیست گیربکس هایی شبه به گیربکس های مدرن امروزی داشتند.در سال های آخر دهه 1930 کمپانی های خودرو سازی -کرایسلر - جنرال موتورز آمریکا و سازندگان دیگر،گیربکس هایی در دست تحقیق داشتند.اولین گیربکس تمام اتوماتیک (هیدراماتیک)در سال 1940 بر روی خودرو های کادیلاک و اولدزموبیل (oldsmobile) معرفی شدند.این گیربکس بر مبنای گیربکس نیمه اتوماتیک بیوک مدل1938 ساخته شده بود.

جت اوی (Jetaway) هیدراماتیک (Hydra-MatiC) تورک فلایت (Torque-Flite) و کروئیز-اُ-ماتیک(Cruise-O-Matic) بعضی از نام های خانواده جعبه دنده های اتوماتیک هستند که در تجارت به این نام ها خوانده می شوند.

سیر تکاملی جعبه دنده(Transmission Development)

جعبه دنده های اتوماتیک از سال ها قبل تا کنون تغییرات چندانی نداشته اند و توسعه آنها با تکامل تدریجی اتومبیل ها انجام گرفته است و با وجود این که وظیفه اصلی آن تغییر و تبدیل دور و گشتاور می باشد،مع ذلک وضعیت دنده عقب،حالت خلاص و همچنین حالت ترمز موتوری در آن پیش بینی گردیده است.

اتومبیل های آمریکایی در طول 30 تا 40 سال اول اختراع شان با استفاده از جعبه دنده های نسبتا خوب و ساده طراحی گردیدند و در آنها جعبه دنده های معمولی لغزشی 3 یا 4 سرعته به کار برده می شد.مطابق شکل 1 که مجهز به کلاچ اصطکاکی می باشد و عمل قطع و وصل در آن هنگام تعویض دنده ها به صورت مکانیکی انجام می گردد.

در همان زمان طرح جعبه دنده های معمولی با استفاده از دنده های سیاره ای (مجموعه خورشیدی) مد نظر قرار گرفته شده بود که یک نمونه از آن در اتومبیل کادیلاک مدل 1904 به کار برده شد و همچنین بیشتر در مدل های قدیمی اتومبیل فورد از جعبه دنده های معمولی دو سرعته با مجموعه خورشیدی استفاده می شد که سال های متمادی شهرت داشت و بالاخره در سال 1928 از رده خارج گردید.

علی رغم آن مهندسان موفق شدند که درباره جعبه دنده های ایده آل تحقیق کنند.به طوری که وظیفه راننده را تسهیل نمایند و یک جا به جایی یا تعویض دنده آرام و بی سر و صدا با نسبت دنده های متغییر صورت پذیرد و بازده موتور را افزایش دهد.تکامل جعبه دنده های اتوماتیک مراحلی را گذرانده است تا به صورت مدرن امروزی در آمده است و در ذیل به شرح سیر تکامل آنها پرداخته می شود :

-در سال 1928 کادیلاک جعبه دنده های سنکرونیزه را تولید نمود.

-در سال 1933 (Reo) جعبه دنده های نیمه اتوماتیک را طراحی نمود که در آن از دنده های سیاره ای با وزنه های گریز از مرکذ جهت کنترل آنها استفاده شده بود و اجازه می داد که تعویض دنده ها به طور خودکار از سرعت پایین به سرعت بالا انجام پذیرد و حرکت اتومبیل را عملی می ساخت.با وجود این در آن از یک کلاچ اصطکاکی نیز هنوز استفاده می شد.

-در سال 1934 کرایسلر جعبه دنده های فوق سرعت (اور درایو) را تولید نمود.

-در سال 1937 اولدزموبیل یک نوع دیگر جعبه دنده های اتوماتیک را طراحی نمود که در آن از دنده های سیاره ای و کنترل کننده هایی که به صورت هیدرولیکی و مکانیکی عمل می کردند استفاده شده بود و به منظور درگیری دنده عقب آن از دنده های معمولی استفاده می شد و همچنین در آن یک کلاچ اصطکاکی به کار رفته بود.

-در سال 1938 کرایسلر کلاچ هیدرولیکی را تولید نمود که با وجود آن در حالی که جعبه دنده می توانست در وضعیت درگیری باشد،موتور با دور آرام به کار خود ادامه می داد.و با این طرح گام موفقیت آمیزی در ابداع جعبه دنده های نیمه اتوماتیک برداشته شد و بدین لحاظ کرایسلر مشهور گردید.

جعبه دنده های نیمه اتوماتیکی که طراحی گردیدند به نام های مختلف در تجارت شناخته شد مانند : Gyromatic,Tip-Toe shift,Prestomatic و در طرح های بعد به جای کلاچ هیدرولیکی مبدل گشتاور هیدرولیکی جایگزین شد و به نام های کرایسلر تورک - درایو(Chrysler Torque-Drive) و پلی موث هیدرایو(Playmouth Hydrive)نامیده شد در این طرح ها هم هنوز از یک کلاچ پایی استفاده می شد.

-در سال 1940 کارخانه جنرال موتورز(GM)جعبه دنده هیدراماتیک (Hydra-Matic)را برای اولین بار در اتومبیل اولدز موبیل (Oldsmobile) به کار برد.این طراحی اولین کاربرد کلاچ های هیدرولیکی را در ترکیب جعبه دنده 4 دنده ای خورشیدی مشخص کرد و جعبه دنده تمام اتوماتیک نامیده شد که در آن مجموعه خورشیدی جلو و عقب برای وضعیت خلاص و دنده های جلو به کار برده شد و در دنده عقب مجموعه خورشیدی جلو نسبت دور کاهنده ای (افزایش گشتاور) دارد و مجموعه خورشیدی عقب مسیر قدرت را برعکس نموده و همچنین نسبت دور دنده عقب را بیشتر کاهش می دهد.(افزایش گشتاور را بیشتر افزایش می دهد).

-در سال 1948 بیوک (Buick) جعبه دنده داینافلو (Dynaflow)را ارائه داد و اولین اتومبیلی بود که در آن موفق شده بودند جعبه دنده اتوماتیک را با مبدل گشتاور هیدرولیکی به کار ببرند که با استفاده از مجموعه خورشیدی،حرکت مستقیم،دنده یک و دنده عقب را شامل می شد و اهرم تعویض دنده،جعبه دنده را به محور خروجی مبدل گشتاور بدون دنده های اضافی مربوط می سازد.

جدول 1 معرفی جعبه دنده های اخیر در صنعت اتومبیل سازی

مطالعه جامع جعبه دنده های اتوماتیک شامل اصول و قوانین،طرز کار،عیب یابی،سرویس و تعمیرات آنها می باشد.




:: برچسب‌ها: تعمیرات گیربکس اتوماتیک ,AL4 دفترچه راهنمای تعمیرات خودرو تندر 90, دفترچه راهنمای خودرو تندر 90, دفترچه راهنمای تندر 90 ایران خودرو, دفترچه راهنمای تندر 90 پارس خودرو, دانلود دفترچه راهنمای تندر 90 پارس خودرو, راهنمای نگهداری و تعمیرات خودرو تندر 90, ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: